matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
jlk:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu: cos
2
x−2sin
2
x = 0
9 sty 17:19
Krzysiek:
2sin
2
x+2cos
2
x=2 −2sin
2
x=2cos
2
x−2 cos
2
x+2cos
2
x−2=0
2
cos
2
x=
3
√
6
cosx=±
3
9 sty 17:30