matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole powierzchni całkowitej sześcianu
marta19:
Pole powierzchni całkowitej sześcianu jest równe 42 cm oblicz objetosc szescianu
14 sty 16:04
taa:
P
c
= 6a
2
= 42 a
2
= 42/6 a=
√
42
/
√
6
V= 42
√
42
/6
√
6
usuń sobie niewymierność
14 sty 16:52