zadanie z pochodnym
Kacper : Witam rozpisze mi ktoś dokładnie pochodną ?
F(x)= 3*2x − 7arctg(x2 − 2x +1) + 4*2x−1
9 sty 14:33
Jerzy:
| | 2(x − 1) | |
f'(x) = 2*2x*ln2 − 7* |
| + 2*2x*ln2 = |
| | 1 + (x−1)4 | |
| | 2(x − 1) | |
= 4*2x*ln2 − 7* |
| |
| | 1 + (x−1)4 | |
9 sty 14:41
Jerzy:
| | 2(x − 1) | |
f'(x) = 3*2x*ln2 − 7* |
| + 2*2x*ln2 = |
| | 1 + (x−1)4 | |
| | 2(x − 1) | |
= 5*2x*ln2 − 7* |
| |
| | 1 + (x−1)4 | |
9 sty 14:41
Jerzy:
... drobny bład: = 3*2x*ln2 ...... = 5*2xln2 .....
9 sty 14:42
Kacper : Dziękuję bardzo !
9 sty 14:43