Liczba n
Natalia: Jeżeli resztami z dzielenia liczb 17,27,28 przez liczbę n są odpowiednio liczby 8,0, 1, to
liczba n jest równa:
a)9
b)8
c)7
d)3
14 sty 16:03
Natalia: Jeżeli liczby a,b,c są różnymi liczbami z zbioru {2,3,5}, to możliwe największą wartością
wyrażenia (a−b)*c jest liczba:
a) 13
b) 9
c) 5
d) 4
14 sty 16:31
Natalia: To te
14 sty 17:18
Aramis:
1/ odp; a)
bo U17}{9}= 1*9 +8
U28}{9}= 3*9 +1
2)odp; b)
bomasz takie możliwości ( gdy iloczyn dodatni )
( 5−2)*3= 3*3=9
(5−3)*2= 2*2=4
( 3−2)*5= 1*5
14 sty 17:26
Aramis:
poprawię pierwsze zapisy
1)
14 sty 17:29
Natalia: Dziękie wielkie

a zajęty jesteś mocno

;>
14 sty 17:37