matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że
szarom:
wykaż że p(6+4p(2))+p6+4p(2))=4
9 sty 00:30
Eta:
Wykaż,że:
√
6+4
√
2
+
√
6−4
√
2
= 4
√
a
2
= |a| 6+4
√
2
=(2+
√
2
)
2
=|2+
√
2
|=2+
√
2
i 6−4
√
2
= |2−
√
2
|= 2−
√
2
to: L= ............... = 4=P
9 sty 00:57