granica, symbol nieoznaczony
dzieki za odpowiedz: lim→+∞(2x−2x) =
∞−∞ to symbol nieoznaczony stąd pytanie co z tym zrobić? de l'Hospitala używa się przy ∞/∞ 0/0
więc tutaj nie pasuje(chyba że da się jakoś przekształcić? )
czy może 2x−2x się skraca i otrzymuje się 0
8 sty 23:20
Jack:
2x−2x = 0
?
8 sty 23:24
dzieki za odpowiedz: w jakimś kalkulatorze online granica z tego wyrażenia wyszła 0
więc pomyślałem że lim→
∞(2x−2x) = 0 bo (2x−2x) się skraca

jak to prawidłowo zrobić?
8 sty 23:30
Metis: coś źle przepisane
8 sty 23:32
Jack:
jesli masz zapisane
lim (2x−2x) no to = lim 0 = 0
x−>∞
bo 2x−2x = 0
8 sty 23:37