matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zmienne losowe
Ada:
Pomocy! Dany jest rozkład zmiennej losowej X
(X=−2) = 0,1,P(X=−1) = 0,3,P(X= 0) = 0,2,P(X= 2) = 0,1,P(X= 3) = 0,2,P(X= 4) = 0,1. Wyznacz rozkład zmiennej losowej a)U=1/4X+ 1, b)U=X
2
.
8 sty 22:00