matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Aaas
Aaa:
1
Jak obliczyć przyblizona miarę kąta jeśli cosα= −
3
8 sty 21:59
Eta:
1
cosα
1
=
=0,3333 ⇒α
1
≈70,5
o
3
to α≈ 180
o
−70,5
o
=109,5
o
8 sty 22:08