matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Pieloch:
z
2
+ 9z + 64
√
−1
= i , −1 = i
2
Δ = 81 − 256 = −175 = 175i
2
√
Δ
= 5
√
7
i , −5
√
7
i
−9−5
√
7
i
z
1
=
2
−9+5
√
7
i
z
2
=
2
8 sty 21:42
Jack:
przyczepil bym sie do zapisu na samej gorze po prawie
√
−1
= i, bo
√
−1
= ± i
8 sty 21:55