matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co mam zrobić z taka wielka potęgą
Całki:
∫(x+1)
2
0
1
7
dx
8 sty 21:12
Benny:
x+1=t dt=dx
1
1
∫t
2017
dt=
t
2018
+C=
(x+1)
2018
+C
2018
2018
8 sty 21:15
Janek191:
x + 1 = t dx = dt
1
1
∫ t
2017
dt =
t
2018
+ C =
(x + 1)
2018
+ C
2018
2018
8 sty 21:15
Adamm:
2017
n
2017
n
x
n+1
∫(x+1)
2017
dx = ∫ ∑
n=0
2017
x
n
dx = ∑
n=0
2017
+c
n+1
(x+1)
2018
co inaczej można zapisać jako
+c
2018
8 sty 21:16