5x | ||
∫ | ||
2+3x |
5 | 3x+2−2 | ||
∫ | dx | ||
3 | 2+3x |
5 | 2 | 3 | ||||
= | (∫dx− | ∫ | dx) | |||
3 | 3 | 3x+2 |
5 | 10 | |||
= | x− | ln|3x+2|+C | ||
3 | 9 |
5 | 3x+2−2 | 5 | 2 | 5 | 2ln|2+3x| | |||||||
= | ∫ | dx = | (∫dx − ∫ | dx) = | (x − | ) + C | ||||||
3 | 2+3x | 3 | 2+3x | 3 | 3 |
5x | 5 | x | ||||
∫ | dx= | ∫ | dx= | |||
3x+2 | 3 | x+23 |
5 | x+23−23 | 5 | 2 | 1 | ||||||
= | ∫ | = | *[∫1dx− | ∫ | dx= | |||||
3 | x+23 | 3 | 3 | x+23 |
5 | 2 | |||
= | [x− | ln|x+23|]+C= | ||
3 | 3 |
5 | 10 | 2 | ||||
= | x− | ln|x+ | |+C | |||
3 | 9 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |