matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Taka tam calka
Jack:
6
∫
dx
x
2
+9
8 sty 21:00
Mariusz:
1
1
2∫
dx
3
x
1+(
)
2
3
x
=2arctan(
)+C
3
8 sty 21:03
Janek191:
1
1
x
x
= 6 ∫
dx = 6 *
arctg
+ C = 2 arctg
+ C
x
2
+ 3
2
3
3
3
8 sty 21:05
Adamm:
x=3t dx=3dt
1
1
2∫
dt = 2arctgt+c = 2arctg(
x)+c
t
2
+1
3
8 sty 21:05
Jack:
A no tak, dziena
8 sty 21:08