matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie pierwiastki
joko:
(
√
3
−2)(5
√
5
−x)=3
√
3
−6
8 sty 20:00
Janek191:
(
√
3
− 2)( 5
√
5
− x) = 3*(
√
3
− 2) / : (
√
3
− 2) 5
√
5
− x = 3 x = 5
√
5
− 3 =========
8 sty 21:30