matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie różniczkowe
cristopor:
Rozwiąż równanie różniczkowe dy/dx = 1/(2x
2
y)
8 sty 19:37
Adamm:
1
ydy=
dx
2x
2
y
2
1
=−
+c
2
2x
y=±
√
−1/x+c
8 sty 19:43
cristopor:
Dzięki
8 sty 20:30