matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znak sumy podwojnej
aleksandra :
suma podwójna: oblicz 5 5 ∑ ∑ 5 k= 2, k=3
8 sty 19:30
Adamm:
∑
k=2
5
∑
i=3
5
5 = ∑
k=2
5
(5+5+5) = ∑
k=2
5
15 = 15+15+15+15=60
8 sty 19:36