matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji złożonej
ARMAGEDOX :
Oblicz pochodną: sin(7x)
8
arcctg(x)
8 sty 19:11
Janek191:
f(x) = sin ( 7 x)
8
= sin ( 7
8
x
8
) f '(x) = cos ( 7
8
x
8
) * 8*7
8
x
7
) g(x) = arcctg x
1
g '(x) = −
1 + x
2
8 sty 20:33