matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
Elm:
1+log(x−1)
1
1.
+
=1
1−log
2
(x−1)
1−log(x−1)
√
3
2.log
(3−x)≥−2
3
Proszę o pomoc
8 sty 18:28
Elm:
up
8 sty 18:45
Elm:
Pomoże ktoś ?
8 sty 18:54
Janek191:
Te zadania już były
8 sty 18:57
Elm:
Mógłbyś zrobić pierwszy przykład podstawiając t?
8 sty 19:10
Janek191:
t = log ( x −1) x > 1
1 + t
1
+
= 1
( 1 − t)*(1 + t)
1− t
1
1
+
= 1
1 − t
1− t
2
= 1
1 − t
2 = 1 − t t = − 1 log ( x − 1) = − 1 x − 1 = 10
−1
= 0,1 x = 1,1 =======
8 sty 20:53
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick