matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż wartość
Magda:
Wskaż wartość dla której równanie cosα=
1
a
2
−4a
ma rozwiazanie.
8 sty 18:17
Adamm:
1
−1≤
≤1, a≠0, a≠4
a
2
−4a
8 sty 18:19
Milo:
1
1
≥−1 ∧
≤1
a
2
−4a
a
2
−4a
8 sty 18:19
Janek191:
1
− 1 ≤
≤ 1
a
2
− 4 a
8 sty 18:19
Magda:
Generalnie dalej nie rozumiem jak mam to zrobić, mam do wyboru odpowiedzi a =4, a=
1
20
, a= −
1
2
,a=−
1
10
i żadna z nich mi nie wychodzi
8 sty 18:33
Janek191:
a = − 0,5
1
4
=
< 1 ok
1
−1
− 4*
4
2
9
8 sty 18:36
Magda:
dziękuję
8 sty 18:39