matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚC
max92:
ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚC DELTA WYKRES MONOTONICZNOSC ITD a) x
2
−3x<−2 b) x
2
>6x c) 8−6x<−x
2
14 sty 15:40
taa:
a) x
2
− 3x + 2 <0 Δ= 9 − 8= 1 x
1
= 3−1/2= 1 x
2
=2 ramiona do góry x∊ (1,2)
14 sty 15:44