matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metodą całkowania przez części oblicz następujące całki nieoznaczone
LION:
∫(x
2
−3)sin x dx
8 sty 17:49
LION:
rozwiąże ktoś ?
8 sty 21:52
Jack:
2 razy przez czesci
8 sty 22:00
Jack:
u = x
2
−3 v' = sinx u' = 2x v = − cosx
8 sty 22:07