trygonometria
miś: Oblicz.
cos100 * √1+tg2 100
8 sty 17:17
debil: − 1
8 sty 17:40
miś: 
a możesz pokazać albo napisac co się robi po kolei ?
8 sty 17:49
miś: Bo ze −1 to wiem, ale skąd
8 sty 17:50
Benny: to jest w stopniach czy radianach?
8 sty 17:55
miś: W stopniach
8 sty 17:58
Eta:
| | sin2100o | |
cos100o<0 tg2100o= |
| |
| | cos2100o | |
| | cos2100o+sin2100o | | cos100o*1 | |
...= cos100o*√ |
| = |
| = |
| | cos2100o | | |cos100o| | |
8 sty 17:58
Benny:
x=100
o
|cos
2100
o|=−cos100
o
8 sty 17:59
miś: Heh, wspólny mianownik, dzięki Eta
8 sty 18:00
Eta:
@
Benny
√a2= |a|
8 sty 18:01
8 sty 18:07
Eta:
8 sty 18:07