matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne funkcji złożonej
ARMAGEDOX :
Oblicz pochodna. tan(5e
x
4
) e− oznacza podstawę logarytmu naturalnego
8 sty 16:52
Adamm:
1
5e
x
4
(tg(5e
x
4
))'=
*(5e
x
4
)' =
*(x
4
)' =
cos
2
(5e
x
4
)
cos
2
(5e
x
4
)
20e
x
4
x
3
=
cos
2
(5e
x
4
)
8 sty 17:12