całka
basiulek: Całka z ilorazu x2 przez sumę x3 + 2
8 sty 16:34
xxx: Podstawiasz t za x3+2, dt/dx=3x2 =>dx=dt/3x2, dalej już powinieneś sobie poradzić.
8 sty 16:42
basiulek: i nie mam pojęcia co dalej
8 sty 16:45
zef:
x
3+2=t d/dx
3x
2=dt/dx
3x
2dx=dt
8 sty 16:48
mocny: @16:45 tak myślałem

trzeba kawa na ławę panowie
8 sty 17:00
mocny: ale
zef mógłbyś się postarać bardziej opisowo a nie wzorkami
8 sty 17:00
basiulek: gdzie mogę się tego poduczyć? Diaki zef
8 sty 17:57
basiulek: Wielkie dzięki
8 sty 17:58