matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak należy przesunąć wykres funkcji f(x) aby otrzymać
marta19:
Jak należy przesunąć wykres funkcji kwadratowej f(x) aby otrzymać wykres funkcji y= f ( x−6)=1 prosze o pomoc
to dla mnie bardzo ważne
14 sty 15:02
tom:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1446.gif
myśle, że powinno byc y=f ( x − 6)+ 1. Więc należy przesunąć o wektor [6 , 1]
14 sty 15:44
marta19:
dzieki wielkie
14 sty 15:57