matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
ksiaaaa:
1) ∫xctg
2
xdx 2) ∫arcsin xdx
8 sty 13:13
Jerzy:
Obydwie przez części.
8 sty 13:15
Benny:
2) przez części u'=1, v=arcsinx
1
u=x, v'=
√
1−x
2
8 sty 13:16