1 | 1 | 1 | 2 | |||||
Czy chodzi o: | − | + | − | +... ? Jeśli tak, to: | ||||
3 | 2 | 32 | 22 |
1 | 1 | 1 | ||||
S = | + | +...+ | − | |||
3 | 32 | 3n |
1 | 1 | 1 | ||||
− ( | + | +...+ | ) − | |||
2 | 22 | 2n |
1 | 1 | |||
− ( | +...+ | ) − | ||
22 | 2n |
1 | ||
− ( | ) | |
2n |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
S1/3 = | + | +... = | * | = 1/2 | ||||
3 | 32 | 3 | 1−1/3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
S1/2 = | + | +... = | * | = 1 | ||||
2 | 22 | 2 | 1−1/2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |