Oblicz pochodne funkcji
ole: B. Oblicz pochodne funkcji:
f(x)=
√(x+√(x+√x))
f(x)=
5√4x−√x+2
f(x)=sin
5(sin
5(x
5))
8 sty 08:18
WKZ: | | 1 | | 1 | | 1 | |
f'(x)= |
| *[1+ |
| *(1+ |
| )] |
| | 2√(x+√x+√x) | | 2√x+√x | | 2√x | |
8 sty 08:52
WKZ: f'(x)=5[sin(sin5(x5))]4*cos(sin5(x5))*5[sin(x5)]4*cos(x5)*5x4
8 sty 09:08
WKZ: | | 1 | | 1 | | −1 | | 1 | |
f'(x)=3*ln(tg |
| )2* |
| * |
| *(− |
| x(−4/3)) |
| | 3√x | | | | | | 3 | |
8 sty 09:15
WKZ: | | 1 | | 1 | |
f'(x)= |
| [4x−√x+2](−4/5)*(4− |
| ) |
| | 5 | | 2√x+2 | |
8 sty 09:20