3x+2 | |
dx | |
x2−x−2 |
2x−1 | ||
jednak nie ta przpraszam chodzi o tą : ∫ | dx | |
x2−6x+9 |
2x−1 | 2x−6 | 5 | ||||
∫ | dx = ∫ | + | dx = | |||
x2−6x+9 | x2−6x+9 | x2−6x+9 |
5 | ||
= 2ln|x−3|− | +c | |
x−3 |
x−1 | ||
∫ | dx | |
4x2−4x+1 |
x−1 | 1 | 8x−8 | ||||
∫ | dx = | ∫ | dx = | |||
4x2−4x+1 | 8 | 4x2−4x+1 |
1 | 8x−4 | 4 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | ∫ | − | dx = | ln|2x−1|+ | +c | ||||||
8 | 4x2−4x+1 | 4x2−4x+1 | 4 | 4 | 2x−1 |
2x−1 | 2x−1 | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
(x2−6x+9) | (x−3)2 |
2x−1 | 2 | |||
=− | +∫ | dx | ||
x−3 | x−3 |
2x−1 | ||
=− | +2ln|x−3|+C | |
x−3 |
x−1 | x−1 | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
4x2−4x+1 | (2x−1)2 |
1 | x−1 | 1 | dx | ||||
=− | + | ∫ | dx | ||||
2 | 2x−1 | 2 | 2x−1 |
1 | x−1 | 1 | |||
=− | + | ln|2x−1|+C | |||
2 | 2x−1 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |