Zapisz za pomocą pojedynczej potęgi
KupMiKebsa: Zapisz za pomocą pojedynczej potęgi
123 x 23
7 sty 20:20
KupMiKebsa: jest tu kto
7 sty 20:27
KupMiKebsa: halo
7 sty 20:31
KupMiKebsa: halo
7 sty 20:35
KupMiKebsa: help
7 sty 20:38
katix: 24
3
bo jeśli masz takie same wykładniki potęgi to mnożysz podstawy a wykładnik przepisujesz

a
2 x b
2 = ab
2
7 sty 20:43
KupMiKebsa: sorki pomyliłem się 123 : 23
7 sty 20:45
KupMiKebsa: to prawidłowe działanie, jestem idiotą
7 sty 20:45
KupMiKebsa: halo
7 sty 20:47
Adrian69: 123/23 = (12/2)3 = 63
7 sty 20:49
SEKS INSTRUKTOR : (12/2)3 = 63
Pozdrawiam cieplutko
7 sty 20:49
7 sty 20:49
KupMiKebsa: ok, i aj również pozdrawiam cieplutko
7 sty 20:51
5-latek: Nie obrazaj sie tak sam i nie doluj
zobacz 12= 2*6 zgadza sie ?
to tak samo 122= 22*62 sprawdzenie 122=144 22=4 62=36 i 4*36=1444
To tak samo bedzie 123= 23*63
Teraz sobie sam policz
7 sty 20:51
KupMiKebsa: ja*
7 sty 20:52
5-latek: 4*36=144 a nie 1444 (ale to powinienes zauwac
7 sty 20:53