⎧ | sinxx +a dla x>0 | ||
a) f(x) = | ⎨ | b dla x=0 | |
⎩ | √xcos(1x) dla x<0 |
⎧ | x2+x−6x2+6x−16 +a dla x>2 | ||
f(x) = | ⎨ | bcos(x−2) dla x=2 | |
⎩ | arcsin(x/22∏ dla x<2 |
sinx | ||
a) limx→0+ | +a = a | |
x |
1 | ||
limx→0− √xcos | = 0 | |
x |
x2+x−6 | x+3 | 1 | ||||
b) limx→2+ | +a = limx→2+ | +a = | +a | |||
x2+6x−16 | x+8 | 2 |
arcsin(x/2) | 1 | |||
limx→2− | = | |||
2π | 4 |
1 | 1 | ||
+a=b= | |||
2 | 4 |
1 | ||
limx→0−√xcos( | ) co z pierwiastkiem wchodzimy w zespolone ? | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |