matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Zuzia:
Napisz równanie stycznej y(x)=ln(x−3) x0=0
7 sty 18:02
azeta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/379.html
7 sty 18:06
piotr:
y= f'(x
0
)x+f(x
0
) ale w x
0
= 0 funkcja nie jest określona, D:{x>0}
7 sty 18:08