matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje liniowe cz.2
Basia:
Dla jakiej wartości a miejscem zerowym funkcji f jest liczba x
0
. a) f(x) = (1+a)x+2, x
0
= 4, b) f(x) = (a+
√
2
)x − 2, x
0
=
√
2
.
7 sty 17:34
Eta:
A może tak sama coś rozwiążesz?
7 sty 17:34
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3412.html
Poczytaj tu...................
7 sty 17:35
Basia:
?
7 sty 17:35