matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje liniowe cz.2
Basia:
Określ monotoniczność funkcji f f(x)=(1−
√
3
)x+1.
7 sty 17:05
Aga1.:
Ile wynosi a?
7 sty 17:06
Eta:
f(x)=ax+b to dla a<0 f(x) jest malejąca a= 1−
√
3
<0 wniosek...................
7 sty 17:12