matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
rollo:
1+x
2x−1
2−
=
proszę o dokładne rozwiazanie tego zadania i bezbłednie.
2
3
14 sty 11:33
ula:
4−1−x
2x−1
=
2
3
3−x
=U{2x−1}
2
3(3−x)=2(2x−1) 9−3x=4x−2 7x=11 x=
11
7
14 sty 11:37
ula:
zjadłam 3
3−x
2x−1
=
2
3
14 sty 11:38