WildBillKelso
WildBillKelso: Witajcie, poczebna pomocz bo tego dużo a ja na 1 wymiękam(robię już ten przykład z 40min)
4sin(pi/2+alfa)/(ctg2(alfa−3/2pi)−tg2(alfa+5/2pi)).
Najpierw sprowadzam do samego kąta alfa:
−4cos(alfa)/(tg2(alfa)−ctg2(alfa)
a następnie to mię dużo różnych rzeczy wychodzi, wszystko błędne
Pomocy pls
7 sty 16:28
Mila:
| 4sin(π2+α) | |
| = |
| ctg2(α−3π2)−tg2(α+5π2) | |
Takie to zadanie?
7 sty 16:37
JhonKeats: tak
7 sty 16:37
WildBobKelso: Tak, sory za multi posting
7 sty 16:41
WildBobKelso: pls help
7 sty 17:13
Mila: | | π | | π | | π | |
ctg(α−π− |
| =ctg(α− |
| )=−ctg( |
| −α)=−tgα |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
tg(α+2π+
π2)=tg(α+
π2)=ctg(
π2−α−
π2=ctg(−α)=−ctgα
| | 4sin(π2+α) | |
= |
| = |
| | (−tgα)2−(−ctgα)2 | |
| | 4cosα | |
= |
| i co jeszcze chcesz zrobić, jakie polecenie? |
| | tg2α−ctg2α | |
Można dalej tak:
| | sin4α−cos4α | |
=U{4cosα}{ |
| = |
| | sin2α*cos2α | |
| | 4cos3α*sin2α | |
= |
| = |
| | (sin2α−cos2α)*(sin2α+cos2α) | |
| | 4cos3α*sin2α | | −4sin2α*cos3α | |
= |
| = |
| |
| | (sin2α−cos2α)*1 | | cos(2α) | |
7 sty 17:29
7 sty 17:31
WildBillKelso: Dzięki, to i to chodziło
7 sty 18:45
Mila:
7 sty 21:22
SEKS INSTRUKTOR : I dokładnie tak trzeba zrobić, ale
ktoś tu zapomniał o świętej Dziedzinie
7 sty 22:01
Adrian69: AMENO DZIEDZINO KOLEGO
7 sty 22:01
WildBillKelso: rzeczywiście, dzięki raz jeszcze
8 sty 17:32
debil: z fizyki tez duzo miałes zadane, ciekawe co robiłeś po sylwestrze ?
8 sty 17:33