matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
pazuzu:
∫2sin2x*e
(
−3x)dx Jak rozwiązać taką całeczkę?
7 sty 16:04
pazuzu:
∫2sin2x*e
−3x
dx
7 sty 16:05
azeta:
przez części, jak tę:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/286.html
7 sty 16:12
Adamm:
2
4
∫2sin(2x)e
−3x
dx = −
sin(2x)e
−3x
+
∫cos(2x)e
−3x
dx =
3
3
2
4
8
= −
sin(2x)e
−3x
−
cos(2x)e
−3x
−
∫sin(2x)e
−3x
dx
3
9
9
26
2
4
∫sin(2x)e
−3x
dx=−
sin(2x)e
−3x
−
cos(2x)e
−3x
+c
9
3
9
6
4
∫2sin(2x)e
−3x
dx = −
sin(2x)e
−3x
−
cos(2x)e
−3x
+c
13
13
7 sty 16:14
pazuzu:
Dzięki
7 sty 16:29