Aśka: zbiory A{2,4,6,8,10} B{xR,i x>5} AuB AnB A/B B/A
6 lis 21:13
kiki:
A U B = { x > 5 U { 2 , 4 } }
A n B = { 6, 8}
A / B = { 2, 4}
B / A = { x > 5 - {6, 8, 10 } }
6 lis 21:26
Aśka: Kiki a w AnB nie powinna być jeszcze 10
6 lis 21:30
kiki: to se dopisz jak powinna być! myśl sama!
6 lis 22:23
Ridgerus: Nie wiem czy to blad, czy mozna tak i tak zapisywac ale u nas pisalismy np
A u B = (5,
∞+) u {2,4}
Aśka, tak powinno być bo to jest czesc wspólna,a B zbiór zawiera x>5, czyli wszystkie
liczby wieksze od 5 jakby co.
7 lis 11:04
Aśka: dzięki za pomoc
7 lis 19:24
Aśka: dzięki
7 lis 19:31