matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
Angela :
1
2
x
2
+
1
x
=0
7 sty 15:10
Jerzy:
Zał: x ≠ 0
1
.... ⇔
x
3
+ 1 = 0 ⇔ x
3
= −2 ⇔ x =
3
√
−2
2
7 sty 15:12
Angela :
Dziękuję
7 sty 15:48