1 | 1 | 1 | 1 | |||||
P= | *d*b*sin45+ | *a*c*sin45+ | *c*bsin135+ | *a*dsin135 | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
√2 | √2 | √2 | ||||
P= | *(bd+ac+bc+ad)= | *[a(c+d)+b*(d+c)]= | *(d+c)*(a+b) | |||
4 | 4 | 4 |
√2 | √2 | |||
P(e)= | *e*(20−e)= | *(20e−e2) parabola skierowana w dół. | ||
4 | 4 |
−20 | ||
ew= | =10 | |
2*(−1) |
1 | √2 | |||
P(ABCD)= | e*f*sin45o ⇒ P= | e*f | ||
2 | 4 |
√2 | √2 | |||
P(e)= | e(20−e) = − | e2+5e√2 −− parabola ramionami do dołu | ||
4 | 4 |
−5√2 | ||||||||
emax= | = 10 to fmax=20−10= 10 | |||||||
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |