matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
orgami:
Proszę o pomoc w zadaniu!
3
Narysuj wykres funkcji y=
− 1. Podaj równania asymptot
x+2
14 sty 11:19
ula:
3
funkcja y=
jest przesunięty w lewo (bo x+2) o 2, w dół o 1 (bo −1)
x
asymptoty to x=−2 y=−1 miejsca zerowe y=0 x=1 x=0 y=
1
2
Dziedzina x∊R−{−2}
14 sty 11:34