matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asmptoty ukośne funkcji
monte:
asmptoty ukośne funkcji y=xarctgx wyliczyłem ,ze przy
∞
a= pi/2 przy −
∞
a=−pi/2 ale mam problem z wyliczeniem b jakieś cuda wychodzą pomoże ktoś
?
7 sty 13:52
monte:
jakaś podpowiedz ?
7 sty 14:24