matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
biodro:
2
Lim
x
→2
jest równa +
∞
(x−2)
2
Dlaczego?
siedzę i siedzę i odpowiedzieć sobie nie mogę.
7 sty 07:42
KKrzysiek:
2
Dostajesz
0
Liczymy granicę prawo i lewostronną.
2
2
lim
x−>2
−
=
= +oo
(x−2)
2
0
+
2
2
lim
x−>2
+
=
= +oo
(x−2)
2
0
+
Więc granica ciągu to +
∞
7 sty 08:25
biodro:
Dzięki
7 sty 10:37