zadania bez obliczen
lolaaa: 1. Dana jest funkcja wykładnicza f(x)=(12)2 . jeśli wykres funkcji przesuniemy o 2
jednostki w dół
to wzór nowo otrzymanej funkcji g(x) ma postać:
a)g(x)=(12)x+2 b) g(x)=(12)2−2 c) g(x)=(12)x−2 d) g(x) = (12)x+2
2. liczba log 12 16 jest równa:
a)−8 b) −4 c)4 d) 8
3. rozwiązaniem równania log 27x=12 jest :
a) x=13,5 b)x=−13,5 c)x=3√3 d)x=√3
4.liczba log 24 jest równa :
a) x=8 b) x=3 c) x=25 d) x=6
6 sty 20:01
yht: 1B
2B
3C
4 − wg mnie żadna odp. nie pasuje
6 sty 20:44