| |||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||
limn→∞ | = | ||||||||||
|
n!(n−5)!5!(n−7)!7! | ||
= limn→∞ | = | |
n!n!(n−3)!3! |
5!7! | (n−5)!(n−7)! | |||
= | limn→∞ | = | ||
3! | n!(n−3)! |
5!7! | (n−5)!(n−7)! | |||
= | limn→∞ | = | ||
3! | n(n−1)(n−2)(n−3)(n−4)(n−5)!(n−3)(n−4)(n−5)(n−6)(n−7)! |
5!7! | 1 | |||
= | limn→∞ | = 0 | ||
3! | n(n−1)(n−2)(n−3)(n−4)(n−3)(n−4)(n−5)(n−6) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |