matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość
obnysky:
Udowodnij tożsamość trygonometryczną: sin
2
x/1−cosx=1+cos x Nie mam pojęcia jak to zrobić, prosze o pomoc
6 sty 19:47
Adamm:
sin
2
x
1−cos
2
x
=
=1+cosx
1−cosx
1−cosx
6 sty 19:49
obnysky:
a można prosić o bardziej rozpisanie tego przykładu?
6 sty 19:53