matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Magda:
3x+1
Funkcja f dana jest wzorem f(x)=
. Zapisz wzór funkcji g w postaci kanonicznej i
x+1
wyznacz równania asymptot jej wykresu. a)g(x)=f(x+4)−1 b(g(x)=f(−x) c) g(x)=3−f(x)
6 sty 18:56