matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
rollo:
1zad.6+(x−3)(x+1)=x
2
−2x−11 2zad.(x−3)(x+2)+7=x
2
−2x−3 proszę o rozwiązanie tych równań bardzo proszę
14 sty 10:02
Godzio:
1) 6+x
2
−2x−3 = x
2
−2x−11 3=−11 sprzeczność 2) x
2
−x−6 +7 = x
2
−2x −3 x+1=−3 x=−4
14 sty 10:13