1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
n(n+1) | n | n+1 |
1 | k+1−k | ||
= | |||
k(k+1) | k(k+1) |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
k(k+1) | k | k+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
− | + | − | + | ||||
10 | 11 | 11 | 12 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
+ | − | + | − | + | ||||
12 | 13 | 13 | 14 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
+ | − | + | − | + | − | + | ||||||
14 | 15 | 15 | 16 | 16 | 17 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
+ | − | + | − | + | − | = | − | = | ||||||||||
17 | 18 | 18 | 19 | 19 | 20 | 10 | 20 | 20 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
− | + | − | +...+ | − | + | − | = | ||||||||
10 | 11 | 11 | 12 | 18 | 19 | 19 | 20 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |