√2 | |
sinx−cos2x=0 | |
2 |
√2 | cos2x | ||
− | =0 | ||
2 | sinx |
cos2x | √2 | ||
= | |||
sinx | 2 |
√2 | |
sinx − cos2x = 0 | |
2 |
√2 | ||
cos2x = | sinx | |
2 |
√2 | ||
( | sinx) + sin2x = 1 | |
2 |
√2 | ||
sin2+ | sinx−1=0 | |
2 |
√2 | ||
t2+ | −1=0 | |
2 |
1 | 9 | |||
Δ= | +4= | |||
2 | 2 |
| |||||||||||||||||
t1= | =−√2 [nie spełnia założenia] | ||||||||||||||||
2 |
| √2 | ||||||||||||||||||
t2= | = | ||||||||||||||||||
2 | 2 |
√2 | ||
sinx= | ||
2 |
π | 3π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |