arctgx | 1 | 1 | 1 | |||||
∫ | dx = − | arctgx+ | ∫ | dx | ||||
(1+x)3 | 2(1+x)2 | 2 | (1+x)2(1+x2) |
1 | A | B | Cx+D | ||||
= | + | + | |||||
(1+x)2(1+x2) | 1+x | (1+x)2 | 1+x2 |
1 | 1 | 1 | 1 | x | ||||||
− | arctgx+ | ∫ | + | − | dx= | |||||
2(1+x)2 | 4 | x+1 | (x+1)2 | 1+x2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
=− | arctgx+ | ln|x+1|− | − | ln|1+x2|+c | |||||
2(1+x)2 | 4 | 4 | x+1 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |